’n Lewensreis oor vier dekades met vriende en famiglia

FORTI NIHIL DIFFICILIUS

’n Lewensreis oor vier dekades met vriende en famiglia

ANGELA TUCK het nie destyds besef hoe haar skoolhoof by Jeppe High School for Girls haar liefdes en vriendskappe sou rig en help vorm – in haar lewe en daarna – oor die dekades wat voorgelê het nie.

MISS Jean de V Schutz is verlede maand oorlede, op die ouderdom van 92 ten spyte daarvan dat sy 'n strawwe roker was. Ek wéét hoe baie sy gerook het, oor al die kere wat ek op skool na haar kantoor toe gestuur is. Ek moes gereeld my pad vind deur die klam sproeiwolk van haar aaklige Lily of the Valley-lugverfrisser tot voor haar lessenaar.

Sy sou te voorskyn kom terwyl ek daar staan en wag, óf van waar sy in haar swaar kiaathoutstoel gesit het, óf vanuit die aangrensende vertrek, met 'n leë glas-asbak in haar hande, en my aangluur. Sonder ophou aangluur, selfs terwyl sy die asbak oor haar enorme kiaatlessenaar skuif tot agter die eenvoudige blommerangskikking. Maar ek kon nog steeds die asbak sien.

Sy het ysige oë gehad. Blou of groen. Hulle was so helder soos haar witgrys hare, wat altyd kort geknip was, met 'n paadjie aan die kant; die voorkant teruggeswiep en met Brylcreem in posisie gehou. Haar gesig was altyd onverskillig gepoeier en sy sou helder lipstiffie dra. Rooi of pienk. Nooit perske nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.