Die enorme klip in die pad voor ons by GPT-7 kan uitkom

LLM’S

Die enorme klip in die pad voor ons by GPT-7 kan uitkom

Veel meer hulpbronne gaan nodig wees om KI-modelle eksponensieel te verbeter en uiteindelik sal net China en die VSA dit kan bekostig, skryf WESSEL VAN RENSBURG.

GROOT taalmodelle (LLM's) soos GPT-4 is deur talle mense gekritiseer, insluitend dié in die KI-gemeenskap. Soos in die vorige rubriek (https://www.vryeweekblad.com/en/opinions-and-debate/2024-04-12-beyond-the-brain-the-bias-of-ai-language-models/) bespreek is, dring die kritiek tot die kern deur: daar is nie net geen vergelyking met menslike intelligensie nie, hulle kort begrip ook en funksioneer bloot as 'n gesofistikeerde vorm van outo-voltooi.

Tog huldig sommige lede van dié gemeenskap 'n heel ander mening. Selfs toe GPT-3 op die toneel verskyn het, was daar diegene wat gedink het iets betekenisvols is aan die gang in diepleer, asook met die transformator-argitektuur waarop veral ChatGPT gebaseer is: hoe groter hierdie modelle geword het en hoe meer data aan hulle gevoer is, hoe meer het hulle ontluikende eienskappe begin toon waarvoor hulle nie opgelei was nie.

Wanneer ons van groter modelle praat, verwys ons gewoonlik na die getal parameters wat hulle het. Parameters van 'n KI-model beheer die grootte en vooroordeel van bane tussen die model se neurone wat uit opleidingsdata geleer word. Dink aan hulle as die model se interne veranderlikes wat vorm aan sy aksies en doeltreffendheid gee...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.