Spoegwolf: pyn en trane in die Bosch

WIE IS KWAAD?

Spoegwolf: pyn en trane in die Bosch

Spoegwolf se voorsanger, Danie du Toit, verteenwoordig die jong-Afrikaner-teenstrydigheid. KARL KEMP vertel hy het dit in lewende lywe by Kirstenbosch aanskou, waar dinge handuit geruk het.

  • 17 Mei 2019
  • Mense & Kultuur
  • 24 min om te lees
  • artikel 19 van 30
  • Karl Kemp

NÁ Park Acoustics in September verlede jaar het Danie du Toit van Spoegwolf ’n week in sy bed op Stellenbosch deurgebring.
Die groep was laaste op die program in die binnehof van Fort Schanskop, die ou fort van die Zuid-Afrikaansche Republiek u‘it 1897 op Voortrekkerhoogte, waar ’n standbeeld van die Boerekryger Danie Theron jou begroet en ’n groot doringboom sy takke soos ’n genadige koel koepel oor die skare uitsprei. Soos gewoonlik het konsertgangers ook in die takke gaan sit om beter te kon sien.

Sosialemedia-bloggers onthou die aand as nog warm, vroegsomers, die opwinding voelbaar en die skare die grootste nóg by dié maandelikse diverse musiekfees vir jongmense in Pretoria.
Bianca Nieuwenhuis van Running Wolf’s Rant skryf: “There aren’t really any words to describe Spoegwolf on stage, it’s just something to experience first-hand. The passion and energy of Danie resonates through the crowd.”

Maar die bekende musiekblogger Tecla Ciolfi, ’n Kaapse meningvormer wat nou met die Kaapse MK89-toneel verbind was, skryf pront op Texx And The City: “Even though they have strong following (sic) and there were tons of excitement around Spoegwolf, the closing act of the day, I was the most disappointed by them. Front man Danie du Toit is somewhat intimidating with his almost aggressive and animated style on stage. But these antics are at times distracting and become the focal point instead of the music.” Snakehead, die tromspeler van Fokofpolisiekar – ’n herinnering aan instellings-wat-was, plaas later ’n foto op sy Instagram-rekening: die agterkant van Danie se kop en ’n uitfokus-skare van fanatiese aanhangers wat kennelik sy sweet en woorde opslurp .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.