Die onstuitbare Kewpie van Distrik Ses

GENDER

Die onstuitbare Kewpie van Distrik Ses

Kewpie: Daughter of District Six, die uitstalling wat die lewe van dié flambojante fopdosser uit die 1960’s en 70’s in die kollig plaas, is nou in Johannesburg se Market Photo Workshop-galery te sien nadat dit eers in Kaapstad heelwat belangstelling ontlok het. Die digter en kunsskrywer JOHAN MYBURG skryf oor die verrassende oortuiging van identiteit wat uit hierdie versameling blyk.


ALLES is daar: Die stoele voor die spieëls en teen die mure foto’s van bouffants en beehives; die plastiek-haardroërs terug geëlmboog teen die muur, die trollies met die pienk en turkoois haarkrullers en pennetjies, die glasrakkie waarop haarsproeiblikke staan, en net onder dit 'n stapeltjie Fairlady’s uit 'n tyd toe Jackie O en Farah Diba die voorblaaie gehaal het. Met 'n klankbaan van salongeluide kry Salon Kewpie gestalte in die uitstalling Kewpie: Daughter of District Six. Al wat jy jou moet verbeel, is die swaar reuk van haarsproei en Dippity Do gemeng met sigaretrook wat draal in asbakkies...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X