Verwoerd se kleinseun: ‘Ek soek deurpaaie, nie uitkomkanse’

TUIS IN SY TAAL

Verwoerd se kleinseun: ‘Ek soek deurpaaie, nie uitkomkanse’

Wilhelm Verwoerd se stryd met sy oupa is ook ’n stryd met ’n deel van hom wat in homself is, vertel hy aan AZILLE COETZEE. Sy boek, Bloedbande: 'n Donker tuiskoms, was 'n pynvolle poging om Hendrik Verwoerd te probeer verstaan en te vermenslik.


EK sê vir ’n vriendin dat ek hierdie week ’n onderhoud gaan voer met Wilhelm Verwoerd, kleinseun van die gehate apartheidleier Hendrik Verwoerd. “Shame,” sê sy, “dit moet moeilik wees om hý te wees.” Om met daardie van deur die lewe te gaan, in hiérdie land...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X