Baie water in die see by Javett-UP

ARGITEKTUUR

Baie water in die see by Javett-UP

Terwyl die laaste afronding aan die bouwerk van die Javett-kunstesentrum aan die Universiteit van Pretoria afgehandel word, is die argitektuur van dié kunstesentrum nog die fokus. Sodra Javett-UP sy deure in September vir die publiek open, skuif die fokus na die kunsversameling. JOHAN MYBURG het die geleentheid gehad om saam met die argitek deur dié nog leë gebou te stap.
“DIE twee aspekte wat ’n mens moet vleg in die ontwerp van ’n gebou, soveel te meer wanneer dit kom by die ontwerp van ’n openbare gebou, is altyd dié van vorm en funksie,” sê Pieter Mathews van Mathews & Associates Architects, die Pretoriase firma wat opdrag gekry het om dié kompleks te ontwerp.  

Van die logistieke en praktiese oorwegings bly ’n mens deurgaans bewus, sê hy. Dit kom via die behoeftes van die kliënte, maar ook aan die hand van navorsing by soortgelyke akademiese kunstesentrums hier en in die buiteland...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X