Cosplay: Wanneer verbeelding lyf kry

AANDAG, ALLE GEEKS!

Cosplay: Wanneer verbeelding lyf kry

Dit is geeks se gunsteling-stokperdjie en jy kan dit by verskillende feeste gaan uitleef. Hoe vreemder hoe beter. En terwyl mens rugby-ma’s en ballet-ma’s kry, redenaar-ma’s en Voortrekker-ma’s, wonder CLARI NIEMAND hoe sy 'n cosplay-ma geword het.

DIE Hoëveldse winter is nie jou maatjie as jy ʼn videospeletjieheldin in ʼn someruitrusting is nie. En hoewel die meeste ma’s en dogters een of ander tyd kop stamp oor klere – “Ai, Sussie, is jy doodseker jy wil uitgaan in daardie kort rompie?” – speel julle in ʼn heel ander liga wanneer die uitrusting horings en ʼn stert insluit.

Dis waar cosplay inkom. Nog nooit daarvan gehoor nie? Jy is in goeie geselskap.

Cosplay, die kort (ietwat onvertaalbare) naam vir die stokperdjie waarvoor ingewikkelde kostuums gemaak en met trots gedra word, raak al hoe gewilder. Dis veel meer as ʼn kostuumparade: Dit behels ʼn hele subkultuur vol kreatiwiteit en genuanseerde sosiale interaksie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X