’n Boesmanboer maak hopelik ’n plan

IMMER AAN DIE AGTERSPEEN

’n Boesmanboer maak hopelik ’n plan

Die !Khomani-San het nou grond, maar voer 'n nuwe stryd om oorlewing terwyl hulle steeds aan die agterspeen drink in die dorre, dorre Rooi Kalahari. Hul teenstrydige grondkwessies klink merendeels na 'n lied gesing deur Marilyn Manson, maar daar is 'n sterk moontlikheid vir Karen Zoid om die mikrofoon oor te neem, skryf HEIN EKSTEEN.

DIT moet die whisky wees, dink ek. En, indien dit wel die Skotse lewenswater is, beter ek seker maak. Hennie Aucamp leer ons immers: “Ja, in vino veritas, maar kan daardie waarheid op eie bene staan?”

Gereed om die waarheid te toets, wil ek ys in die bakkie se vrieskas loop haal, maar hoor weer die leeumannetjie brul. Ek hol van lamppaal tot lamppaal tot binne in die Molopo Kalahari Lodge se kroeg en kom bewend te staan voor die geraamde leeumannetjievel teen die muur gemonteer. Kompleet met die .22-geweer waarmee Sarel Koorzen hom in die middel-80’s tussen die ou Gemsbokpark en die lodge reg langs die grensdraad tussen Botswana en die RSA deur die Jordaan gestuur het. 

“Hoe’t hy geklink?” vra 'n drinker en druk sy hoed agteroor sodat sy voorkop – die wit streep onder die hoed se band en die songebrande deel onder – two-tone soos sy hemp wys...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X