So ry die trein, so bly die trein

SPOORLANGS

So ry die trein, so bly die trein

Hy mis die swaar eetgerei, die servette so groot soos Bedoeïentente en eau-de-cologne-besprinkelde oumas met suiglekkers in hulle groot handsakke. LUKE ALFRED reis saam met sy pa van Johannesburg na Kaapstad op die Shosholoza Meyl, en voorspel dat die verkrummelende spoor na ’n reuse-treinramp lei.

SOMS breek ons treinherinneringe die oppervlak soos vlietende glimpse van ’n sneltrein in die verte.

Myne voer my terug oor 40 jaar, selfs meer, na oornagreise van Parkstasie in die middel van Johannesburg om krieket te gaan speel teen Grey College in Bloemfontein. Vir baie jare was daar togte na Port Elizabeth, reise saam met eau-de-cologne-besprinkelde oumas met ’n geheime voorraad suiglekkers in hulle groot handsakke.

Die opwinding bou saam met die trein wat stadig wegtrek uit die reënerige stasie met sy lemmetjiegroen strepe teen die plafon...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.