Die Oscar-resies se buiteperd en die selle ou storie

VOORSKOU

Die Oscar-resies se buiteperd en die selle ou storie

FLORIS GROENEWALD waag dit om te voorspel wie op 10 Februarie in die Dolby-teater in Hollywood, Los Angeles, met ’n goue trofee gaan wegstap. Hy hou duim vas vir ’n sege vir die Suid-Koreaanse donker komedie Parasite, want dit kan beteken enige rolprentmaker uit enige land kan daarvan kan droom om eendag op daai verhoog te beland.

DIT gaan oor meer as blink pakke en ontwerpersrokke en goue standbeeldjies en toesprake. Of selfs die feit dat dit die grootste en steeds die belangrikste rolprentprysuitdeling is.

Een van die groot redes hoekom ons jaar ná jaar op die Oscars inskakel, is omdat dit ’n geleentheid is om Hollywood-akteurs se bekende gesigte te sien wanneer hulle nié ’n rol speel nie – ten minste nie een wat vír hulle geskryf is nie. Wanneer ons sien dat hulle eintlik maar mense is soos ons, wat nie vinnig genoeg deur hulle toesprake kan snel nie, wat vergeet om almal te bedank, en wat in sommige gevalle ’n lang pad gestap het van kleindorpie-kinderdae na hulle supersterstatus.

Soms is daar selfs ’n verrassing, die bevrediging van ’n buiteperd wat onder die voorlopers eindig. Vanjaar is dit die Suid-Koreaanse donker komedie Parasite, wat onder meer in die kategorie vir beste rolprent én vir beste regisseur benoem is...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.