Die stewige buurvrou en Jerigo se mure

TELEVISIE

Die stewige buurvrou en Jerigo se mure

Die beginjare van Suid-Afrikaanse televisie was nie vir sissies nie; soms was mense maar dik vir mekaar, skryf JAN HORN.

IN die begin was daar nie veel riglyne en regulasies nie – ook nie eintlik begrotings nie. Ons as regisseurs het idees uitgedink en dit in programme omskep; dikwels moes ons ook instaan vir siek akteurs of regisseurs wat eensklaps besluit het TV is nie vir hulle nie.

So beland ek vir ’n paar maande in die godsdiensdepartement met die opdrag om die kinderprogram Ligstraaltjies uit die Bybel te vervaardig. Bettie Kemp was die aanbieder en ons het die “gedramatiseerde” weergawes van Dawid en Goliat, Elia en die kraai, asook ander lekker stories op my plaas verfilm. Op ’n dag besluit ek toe om my hand aan ateljeedrama te waag vir die verhaal van die vernietiging van Jerigo se mure.

Die SAUK se stelbouers het ’n manjifieke model van die antieke mure om die stad Jerigo gebou. Die eindproduk was ’n indrukwekkende ringmuur kompleet met wagtorings en skanse wat soos ’n mengsel van die Kasteel die Goeie Hoop en die klipmure van die Zimbabwe-ruïnes gelyk het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.