×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die boekebedryf: dinge gaan nou vinnig verander

RAKLEWE

Die boekebedryf: dinge gaan nou vinnig verander

Stapels boeke lê op die oomblik onaangeraak by uitgewers en in boekwinkels, en verkope van e-boeke tel spoed op, maar moenie glo dat papier die finale nekslag gekry het nie, skryf MADELEINE BARNARD. ’n Bedryf wat lankal om oorlewing stry, takel hierdie uitdaging met uit-die-boks kreatiwiteit.

DAAR is ’n nuutskepping wat sedert 2013 die ronde doen in die sosiale media. “Vellichor” het sy eerste verskyning gemaak op John Koenig se woord-webwerf, The Dictionary of Obscure Sorrows. Dit beskryf die melancholiese gevoel wat die reuk van winkels vol ou boeke by mens opwek, “…. soos ’n ou vertrek wat die skrywer jare gelede verlaat het, ’n versteekte anneks waarin gedagtes rongestrooi lê, gelaat net soos op die dag wat hulle in woorde omskep is”.

Boekliefhebbers het ’n vreemde, intense verhouding met boeke. En boeke is een van verskeie nie-essensiële items wat niemand nou te koop kan kry nie. En of jy nou “vellichor” ervaar as jy in ’n ou boekwinkel instap, of ’n nuwe boek oopkraak en die vars papier-en-gomreuk jou met ’n ander, eiesoortige opwinding vul, die feit bly staan: Boeke is ’n passievolle saak.

Boekbekommernis in die tyd van corona..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X