Die boekebedryf: dinge gaan nou vinnig verander

RAKLEWE

Die boekebedryf: dinge gaan nou vinnig verander

Stapels boeke lê op die oomblik onaangeraak by uitgewers en in boekwinkels, en verkope van e-boeke tel spoed op, maar moenie glo dat papier die finale nekslag gekry het nie, skryf MADELEINE BARNARD. ’n Bedryf wat lankal om oorlewing stry, takel hierdie uitdaging met uit-die-boks kreatiwiteit.

DAAR is ’n nuutskepping wat sedert 2013 die ronde doen in die sosiale media. “Vellichor” het sy eerste verskyning gemaak op John Koenig se woord-webwerf, The Dictionary of Obscure Sorrows. Dit beskryf die melancholiese gevoel wat die reuk van winkels vol ou boeke by mens opwek, “…. soos ’n ou vertrek wat die skrywer jare gelede verlaat het, ’n versteekte anneks waarin gedagtes rongestrooi lê, gelaat net soos op die dag wat hulle in woorde omskep is”.

Boekliefhebbers het ’n vreemde, intense verhouding met boeke. En boeke is een van verskeie nie-essensiële items wat niemand nou te koop kan kry nie. En of jy nou “vellichor” ervaar as jy in ’n ou boekwinkel instap, of ’n nuwe boek oopkraak en die vars papier-en-gomreuk jou met ’n ander, eiesoortige opwinding vul, die feit bly staan: Boeke is ’n passievolle saak.

Boekbekommernis in die tyd van corona..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.