Applous vir die kwarantynkonsert

BRAVO! ENCORE!

Applous vir die kwarantynkonsert

‘Ons en die haarkappers is van die laaste mense wat uit lockdown gaan kom,’ sê Karen Zoid, een van talle kunstenaars wat tydens inperking aanlyn konsert hou om kop bo water te hou. MADELEINE BARNARD vind uit wat dit deesdae verg om die show aan die gang te hou.

DAAR is min dinge soos die gevoel van afwagting voor ’n lewende optrede. Die mense skuifel in die rye in, kry hulle sit. ’n Orkes stem instrumente. Die teaterligte verdof. Daar is ’n magiese oomblik van stilte en donker – dalk die tik van ’n dirigent se stokkie op ’n musiekstaander – voor die gordyn ooptrek, en die verhoogligte wat die son laat opkom oor ’n totaal ander wêreld.

Nou bly die gordyne dig toe en die teatersitplekke is leeg. Die verhoogkunstenaars bly saam met die res van die wêreld tuis. En bekommer hulle oor die toekoms, want van die baie bedrywe waarvoor die toekoms moeilik lyk, is die uitvoerende kunste een van die kwesbaarstes.

Die dans-agent, choreograaf en kostuummaker Didi Moses het trane in haar stem toe sy met my praat. Sy het ’n rowwe dag agter die rug – sy het ’n projek via sosiale media van stapel gestuur wat geld insamel vir uitvoerende kunstenaars wat swaartrek. Die stories wat inkom, laat haar sprakeloos...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.