Inperking is ’n bonus vir kaal mans

#TROTSEBOERTJIE

Inperking is ’n bonus vir kaal mans

Met fisieke afstand as deel van die Covid-19-maatreëls vind Afrikaanse mans ’n buitengewone manier om lendefoto’s met mekaar te deel, skryf ANDRÉ-PIERRE DU PLESSIS. Waarskuwing: Nie vir sensitiewe lesers nie.

TWITTER is ’n vreemde plek wat hoofsaaklik bedoel is vir kort SMS-tipe boodskappe aan ’n baie spesifieke gehoor. Dink byvoorbeeld aan pres. Donald Trump se gebruik van Twitter. Vir hom is dit ’n plek waar hy direk met sy ondersteuners kan gesels.

Deels te danke aan Trump en aan die manier wat die Amerikaanse pers op ’n effektiewe manier Twitter gebruik, het die Afrikaanse media probeer om dit na te boots. Maar ’n dekade nadat Huisgenoot se Twitter-profiel op die been gebring is, is daar nog nie juis ’n suksesstorie oor die gebruik van Afrikaans op Twitter nie.

“Betrokkenheid” (of in Engels “engagement”) is die term wat Twitter gebruik om die sukses van ’n profiel te bepaal. Dit meet die getal mense wat met jou gesels, jou foto’s “like” en jou tweets hertweet. Op Huisgenoot se profiel is daar byvoorbeeld selde enigiemand wat kommentaar lewer. As jy egter wil weet hoe suksesvolle “betrokkenheid” in Afrikaans lyk volgens Twitter se eie maatstaf, sal jy ’n plek vind wat van hoofstroommedia weggesteek word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.