Karen – sosiale media se heersende wit (nag)merrie

TIERENDE WIT TANTE

Karen – sosiale media se heersende wit (nag)merrie

Karen. Dis die woedende wit vrou met die hare en die houding wat oor die wêreld heen vloermoere gooi en op die bestuurder aandring. MADELEINE BARNARD het hierdie stereotipe onder ’n vergrootglas gesit.

ONS ken haar amper te goed. Die tante met die kapsel. Gewoonlik ’n asimmetriese, skril konkoksie van woedende blond. Soms ’n mélange van donker en lig. Of, in die Suid-Afrikaanse konteks, baiekeer bygekom deur ’n oorywerige kapper genaamd Karneau of Jean-Jacques, met skakerings van blou, pienk of pers. Genoemde kapsel is binne-in sy moer gestryk, in ’n glimmende borswering teen die wêreld se irriterende hordes.

Dis die Kapsel van Karen.

Wie is Karen?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X