×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Glenda Gray praat kaalvuis oor omstredenheid rondom inperking

Glenda Gray praat kaalvuis oor omstredenheid rondom inperking

Die bekroonde Suid-Afrikaanse medikus Glenda Gray, wat deur die tydskrif Time en Forbes Africa as een van die wêreld se mees invloedryke mense aangewys is, vertel vir CLAIRE KEETON van haar donker angs toe sy oor haar kommentaar op die inperking aangeval is.

PROFESSOR Glenda Gray het onthul waarom sy nie uit beginsel om verskoning kon vra omdat sy die regering se hantering van die inperking bevraagteken het nie, selfs met die risiko om geskors te word. Gray is ’n professor in pediatrie aan die Universiteit van die Witwatersrand (Wits), president van die Suid-Afrikaanse Mediese Navorsingsraad (MNR) en lid van die ministeriële advieskomitee oor Covid-19.

Ná ’n uiters moeilike week in Mei waartydens sy van alle kante aangeval is, het ’n raadslid haar aangeraai om skriftelik om verskoning te vra om die negatiewe reaksie “te laat weggaan”. Gedurende haar donkerste naweek het Gray gedink: “As ek sê ek is jammer en word dan stilgemaak, wat van die verpleër of dokter wat dan te bang raak om te praat as hulle sien wat met my gebeur? As ek hierdie groot stem het en dan stilgemaak word, wat van almal wat ná my kom?”

Haar vegterinstink het oor 20 jaar aan die voorpunt van die vigs-epidemie verskerp as een van die wêreld se beste MIV-wetenskaplikes en klinici, en sy kon dus nie toegee nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X