×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Met gruis, ja! Jan Blohm se blou en rou musiek

MUSIEK

Met gruis, ja! Jan Blohm se blou en rou musiek

Van Jan Blohm se musiek weet sy maar min. Maar sy rasperstem, daai lekker jakatakajakataka-kitaar – en ’n snapsie soul op sy nuwe album, Jenny – kan dalk net van MADELEINE BARNARD ’n bekeerling maak. Lees onderaan hoe jy een van vyf CD's kan wen.

EK koop kort voor grendeltyd ’n CD van Jan Blohm in ons liefdadigheidswinkel. Ek het hom een of twee keer hoor sing op die radio en ek hou van sy stem. Gruis en soetsuur. Hy word allerweë beskou as een van die ligkolle in die algemeen ontstellende duisternis van Afrikaanse musiek. Ek weet hy het al ’n rak vol pryse gewen. En ’n liewe pel se ma, wat nou al in haar 90's is, het goeie dinge oor hom te sê.

Ek klap dit in my 30-jarige CD-speler. Dis lekker blou en rou met bluesrock-kitaar en daar’s baie gruis. Soos dit hoort. Ek verbeel my hoe hy sit en sing in ’n blou rookwaas op ’n klein, aanmekaargetimmerde verhogie.

Later verneem ek Jan het pas ’n nuwe CD uitgereik. Dis ’n konsep-album met 14 snitte en met ’n vrouenaam, Jenny. En dit loop ’n groot droom vooruit – dis die klankbaan vir ’n movie wat reeds in sy kop afspeel en wat hy eendag wil maak...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.