Die Jin en Jan van seerowers en Nazi’s

SLOTAFLEWERING VAN SENDING: ORANIA

Die Jin en Jan van seerowers en Nazi’s

Nadat C. LOUISE KORTENHOVEN en haar vriend Carl onverwags in Huis Horania gekonfronteer word met getuienis dat Die Taal bankrot is, stel prof. Bernoldus Pannevis ’n nuwe spreker aan sy gehoor voor. Wat beteken dit alles? Beteken dit hoegenaamd énigiets?

PROFESSOR Pannevis maak sy keel skoon en kyk na sy gehoor voordat hy verder praat.

“Vriende, ek begryp dat die mededeling oor die stand van Afrikaans vir die meeste van u ’n skok is. En die toekoms van ons taalgemeenskap lyk bepaald duister. Maar ek stel nou aan u voor ’n man wat, so glo baie van ons, ’n visie het vir ’n nuwe pad, ’n nuwe toekoms.

“Ons ken hom as sakeman, akademikus, raakvatter-boer op sy spogplaas Nebukadneser, kultuurvoorloper en filantroop, iemand wat sy Afrikaanse herkoms transendeer, en boonop een van die beroemdste sterrewiggelaars van ons tyd .....

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X