Hoe herstel jy nadat jy R125 biljoen verloor het?

WELVAARTVERLIES

Hoe herstel jy nadat jy R125 biljoen verloor het?

Nadat die veteraanbelegger Christo Wiese enkele jare gelede Suid-Afrika se rykste man was, het sy portefeulje nou beduidend verklein. Hy voel veral hartseer wanneer hy oor Pepkor praat. Maar dié legende het steeds 'n huppel in sy stap, skryf TJ STRYDOM.

  • 31 Julie 2020
  • Mense & Kultuur
  • 21 min om te lees
  • artikel 2 van 31
  • TJ Strydom

VIR ’n man wat in September volgende jaar 80 word, het Christo Wiese nog ’n redelike huppel in sy stap. Maar hy het min oor in sy portefeulje. Sedert hy net vier jaar gelede Suid-Afrika se rykste man was, raam Financial Mail dat die waarde van sy beleggings in JSE-genoteerde maatskappye met 93% gedaal het – ’n skaars denkbare R125 biljoen het verdwyn.

Sy belang in die beleggingsmaatskappy Brait, wat Virgin Active besit, het van R23.2 biljoen tot net meer as R1 biljoen gedaal, terwyl die maatskappy se aandeelprys met 97% gedaal het; die waarde van sy aandele in die nywerheidsmaatskappy Invicta het met meer as 80% tot R397 miljoen teruggesak; en sy besit in die eiendomsmaatskappy Tradehold is nou byna ’n derde van die R2.93 biljoen wat dit in 2016 was.

Selfs Wiese se prima belegging in Shoprite het met byna twee derdes gedaal tot R6.3 biljoen. Dié kleinhandelgroep se prys het intussen gehalveer namate Suid-Afrika se ekonomie verswak en winsgewende markte soos dié in Nigerië gespartel het, maar Wiese moes ook ’n gedeelte van sy belang verkoop om gate elders toe te stop...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.