O genade, ek is verslaaf aan Facebook!

ASOSIAAL

O genade, ek is verslaaf aan Facebook!

Die aanlyn kuier op sosiale media was ’n vertroosting toe ons almal op isolasie-stasie gesit het, maar noudat dinge na normaal terugkeer, is dit dalk tyd om jou Facebook-gewoonte in oënskou te neem. Hoeveel is byvoorbeeld te veel? MADELEINE BARNARD het iets op die hart.

MY naam is Madeleine en ek is ’n Facebook-slaaf. Dis pynlik om te erken, soos vir enige verslaafde, maar nou ja, hier gaan ek.

Ek deel feitlik elke gedagte met my Facebook-vriende, elke pyn en skeet, elke foto van ’n blommetjie. My grendeltyd-brode, plat en lusteloos, is Facebook toe. En laat ek liewer nie begin spog met my katte nie. Ergste van alles – ek beplan soms ’n Facebook-plasing voor ek nog die ding waaroor ek foto’s en kommentaar wil plaas, gedoen het.

Die vraag is, soos met daardie bekende Boeddhistiese koan oor die boom wat in die woud val: As ek iets doen en ek plaas dit nié op Facebook nie, het dit regtig gebeur?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.