O genade, ek is verslaaf aan Facebook!

ASOSIAAL

O genade, ek is verslaaf aan Facebook!

Die aanlyn kuier op sosiale media was ’n vertroosting toe ons almal op isolasie-stasie gesit het, maar noudat dinge na normaal terugkeer, is dit dalk tyd om jou Facebook-gewoonte in oënskou te neem. Hoeveel is byvoorbeeld te veel? MADELEINE BARNARD het iets op die hart.

MY naam is Madeleine en ek is ’n Facebook-slaaf. Dis pynlik om te erken, soos vir enige verslaafde, maar nou ja, hier gaan ek.

Ek deel feitlik elke gedagte met my Facebook-vriende, elke pyn en skeet, elke foto van ’n blommetjie. My grendeltyd-brode, plat en lusteloos, is Facebook toe. En laat ek liewer nie begin spog met my katte nie. Ergste van alles – ek beplan soms ’n Facebook-plasing voor ek nog die ding waaroor ek foto’s en kommentaar wil plaas, gedoen het.

Die vraag is, soos met daardie bekende Boeddhistiese koan oor die boom wat in die woud val: As ek iets doen en ek plaas dit nié op Facebook nie, het dit regtig gebeur?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.