×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Gawie Fagan | Totsiens, Meneer

GT FAGAN | 15/11/1925 – 13/09/2020

Gawie Fagan | Totsiens, Meneer

Wie sou kon dink gode kan so gewoon wees? skryf FRIEDA LE ROUX oor haar vriendskap met Gawie en Gwen Fagan. Dié beroemde en geliefde argitek is op 13 September oorlede.

DIE eerste keer wat ek Gawie Fagan se naam hoor, is in die dokter se spreekkamer. Die dokter is besig om huis te bou, en sy vertel my van die proses. Dan noem sy dat sy tydens haar studentejare een aand by die Fagans aan huis was. Sy onthou nog die vreemde gastetoilet. “Sonder ’n deur,” vertel die dokter met haar effense lispel, en teken ’n slakskulp op ’n voorskrifblad om te verduidelik hoe privaatheid gehanteer is.

Ek word ’n argitektuurstudent en hoor weer die naam, maar herken dit nie die eerste keer tussen al die ander name en datums, style en bewegings nie. Tog het dit iewers vasgesteek sodat ek op ’n dag besef dis Die Es waarvan die huisdokter my vertel het, die Fagans se woonhuis, en ek gaan soek die plan.

As nagraadse student in die joernalistiek skuifel ek effens nader. Ek maak kontak met Gwen Fagan vir ’n werkstuk oor vroue wat hulle in die argitektuur bevind sonder formele opleiding in die veld. Ek ry een weeksdag met die trein van Stellenbosch na Kaapstad, stap dan skuins bergop. Verby die Wellingtonse droëvrugtewinkel, Beezy Bailey se plek iewers tussen Lang- en Loopstraat, tot by Breëstraat 156...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X