Diana – ’n rebelse, welmenende, problematiese prinses

PRINSES VAN HARTE OP DIE KASSIE

Diana – ’n rebelse, welmenende, problematiese prinses

Sy was warm en skaam en laf en kinderlik. En vol kak. En enigiemand wat die Windsors kak gee, is ’n vriendin van haar, skryf die bitterbek anti-monargis MADELEINE BARNARD noudat die eertydse Prinses van Wallis haar lang verwagte opwagting maak in die vierde seisoen van The Crown.

MY ma was geen aanhanger van die Britse koningsgesin nie. Sy het grootgeword in ’n wêreld waar sy “God Save the King” móés sing, in die tyd voor Suid-Afrika ’n republiek geword het. Mansvriende van haar is destyds opgedons toe hulle geweier het om op te staan vir die Britse volkslied by ’n rolprentvertoning.

Sy was lief daarvoor om Faroek, die destydse onttroonde koning van Egipte, se beroemde aanhaling te herhaal: “Binnekort sal daar net vyf konings oor wees – die koning van Engeland, die koning van skoppens, die koning van klawers, die koning van harte en die koning van diamante.”

Sy droë aanmerking bly my steeds by. Want in die Buckingham-paleis in 2020 klou die Britse koningsgesin verbete aan hul tradisies, die veranderende wêreld om hulle ten spyt. Vir ’n spannetjie wat beroemd is omdat hulle, wel, beroemd is, en wat die Britse belastingbetaler ’n hoop geld kos, wil dit gedoen wees. Hulle is vir my so half soos ’n kenlose en holverstopte weergawe van die Kardashians. Sonder die TV-kameras...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.