Die hart is ’n eensame, onbeholpe jagter

MAATSOEKERS OP DIE GRADEBOOG

Die hart is ’n eensame, onbeholpe jagter

Die pad van die liefde is nooit sonder sinkplaat en slaggat nie, skryf DEBORAH STEINMAIR na aanleiding van 'n program oor mense met outisme se soeke na romantiese liefde. Dis 'n selfs groter uitdaging vir dié koddige maatsoekers op die gradeboog – maar kan romanse in elke bedding blom?

MISKIEN verpes jy werklikheidstelevisie, soos ek. Maar het jy al gehoor van Love on the Spectrum op Netflix? Dis oor mense met Asperger en verskillende grade van outisme se soeke na romantiese liefde.

Reekse soos The Bachelor en Boer soek 'n vrou irriteer my mateloos – ek vermoed mense skryf in net om op TV en in ander se sitkamers te beland.

In hierdie reeks word die planeet se koddiges – meestal superslim, maar met lastige kwessies soos aandagafleibaarheid, maniese fokus, sensoriese oorlading, aanrakingsensitiwiteit en die onvermoë om nieverbale tekens te lees – deur verhoudingskenners onder die vlerk geneem en touwys gemaak in die kuns van koeitjies en kalfies. Daar word vir hulle afsprake gereël met mense wat deur soortgelyke uitdagings in die gesig gestaar word...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.