Dit was die beste van tye, dit was die kakste van tye

DIE ERFLATING VAN BOEKE

Dit was die beste van tye, dit was die kakste van tye

Met Louis de Bernières se nuwe The Autumn of the Ace bars DEBORAH STEINMAIR 'n trilogie by die agterdeur binne. Wat noem 'n mens dié genre, wonder sy – 'n boek of reeks waarin ganse lewens vervat word; die drama, die verveling, die berou.

KYK ek terug oor my 58 jaar, is die verlede 'n ongedefinieerde vlakte met hier en daar 'n herkenbare piek wat uitstaan. Vra jy my wat ek in 2011 gedoen het, moet ek na bakens soek en daarvandaan terugblaai. Dis soos om 'n droom te probeer onthou: Jy gryp aan 'n flarde lap wat bly wapper en probeer die jas weer aanmekaarflans.

Maar as iemand my aan die einde van my lewe vra wat ek in 2020 gedoen het, sal ek onmiddellik, in die fynste besonderheid, onthou.

Dit was 'n vreesaanjaende jaar, sal ek sê, waarin Ouma geleer het om in die oomblik te lewe en oor alles dankbaar te wees. Ek het vasgeklou aan my geliefde en oor en oor “dankie” gesê. Ek het my kat omhels tot hy hik...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.