Liefling, gat kry asseblief ’n shrink

SAGGIES AFBRIEK

Liefling, gat kry asseblief ’n shrink

Covid is die volmaan van die depressiewes. Dis ’n bekskoot, skryf MIA ARDERNE, wie se debuutroman, Mermaid Fillet, in 2020 opspraak verwek het. Maar ten minste hoef ons nie te glimlag agter onse masker nie. Die kunswerke by dié storie is ook Mia s'n.

DIE verantwoordelike ding is om nie op te daag nie. As ons ooit ’n rede nodig gehad het, het ons nou eenvoudig nie een nodig nie. Ons is nou geregverdig. Social distancing? Dis mos ’n fokken droom vir my. Dit was die eerste keer dat ek nie vir my depressie verskoning hoef te vra nie. Geen leuens en verskonings nie. Ons hoef nie meer in vermomming te leef nie, ons hoef nie voor te gee nie, ons metaforiese masker is af omdat letterlik almal nou een dra, en almal sukkel so, ons pas net mooi reg in.

Depressie word tydens Covid genormaliseer. Niemand vra meer vrae nie, mense hou op om hulle dik te hou. Verwagtinge is netjies geknip. En ek kan gerus of ongerus asemhaal.

Maar dis ’n lokval. Vir die depressielyer is dit nog meer swaarkry, vir die mense wat nie uit die bed kan klim nie, wat hulle in die gesmokkelde dop verdrink. Vir dié wat dieper en dieper in geïsoleerdheid indruk en daarin kruip en krap om warmte te kry – al hoe gemakliker in die eensaamheid vergaan – want nou is dit korrek om vir die sonskyn weg te kruip. Die depressielyer word in Covid gerasionaliseer. Hou daai ding dop, liewe leser...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.