Lourens du Plessis – ’n seder het geval

EERBETOON VIR 'N SAGMOEDIGE REUS

Lourens du Plessis – ’n seder het geval

Prof. Lourens Marthinus du Plessis, bekende regsakademikus en medeskrywer van die Grondwet en Handves van Regte, is Saterdag in Johannesburg oorlede. Huldeblyke stroom sedertdien van oral in die land in.

Stil, broers en susters, daar gaan ’n mens verby

Max du Preez skryf:

Ek het Lourens du Plessis in Julie 1987 ontmoet toe ons albei deel van Van Zyl Slabbert se Dakar-safari was wat die leierskap van die uitgeweke ANC in Senegal gaan ontmoet het. Ek het hom aanvanklik skepties bejeën. Dalk net nóg 'n Potchefstroomse Dopper wat in sy gemoed 'n paar vragies oor apartheidsborde en die Broederbond het, het ek gewonder. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.