Ralf Schmitt, die dirigent wat Moutse se koor tot in Hollywood ...

NDLOVU-JEUGKOOR

Ralf Schmitt, die dirigent wat Moutse se koor tot in Hollywood gevat het

Toe die Ndlovu-jeugkoor in 2019 die eindronde van America's Got Talent gehaal het, het die hele Suid-Afrika asem opgehou. Ons harte het gebult van die trots vir dié kinders wat ons almal laat snik het van emosie danksy die uitbundige en vreugdevolle musiek wat hulle maak. ANNELIESE BURGESS gesels met die koormaestro wat gehelp het om dié koortjie van 'n piepklein nedersetting in die verre Moutsevallei in Limpopo tot op die wêreldverhoog te bring.

RALF SCHMITT was in die laerskool toe hy op 'n dag hoor hoe Zwai Bala en die Drakensberg-seunskoor “I see a land" opvoer. Net daar het hy verlief geraak op koormusiek. “Ek wil dit ook doen," onthou Schmitt die kragtige uitwerking wat daardie liedjie op hom gehad het.

Hy word uiteindelik vir ses jaar self 'n Drakie, en dit is in die jaar nadat hy matriek by Kearsney College klaargemaak het en hy terug is na die skool in die groen heuwels om vir 'n jaar as studente-dirigent te werk, dat hy opnuut besef al wat hy wil doen, is musiek maak. 

“Ek het nog altyd 'n liefde gehad vir komponering en herskryf, en ek is toe Tuks toe om musiek en nie regte nie te studeer," vertel hy. “En ek hou daarvan om op te tree, om te komponeer en klas te gee, en 'n koor is 'n wonderlike platform om al drie daardie elemente bymekaar te bring."..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.