Michael Jordaan: Suid-Afrika se goue seun van innovering

'N MAN VIR OPLOSSINGS

Michael Jordaan: Suid-Afrika se goue seun van innovering

Student op Stellenbosch in die stormagtige laat 1980's. Uitvoerende hoof van Suid-Afrika se oudste bank teen sy middel-30's. Tien jaar later aan die stuur van 'n beleggingsmaatskappy (wat hy sommer self stig). Wynboer. Waagkapitalis. Ewige optimis. ANNELIESE BURGESS gesels met Michael Jordaan.

1989. 'n Stormagtige tyd op die Stellenbosch-kampus met optogte en sitstakings en studentebesoeke aan die ANC in Lusaka. In 'n kelderkamer langs die studentekoerant se kantoor het die bestuur van die Stellenbosse Aktuele Aangeleentheidskring vergader, 'n organisasie wat toe reeds 50 jaar oud was en gesprekvoering op die kampus bevorder het.

Michael Jordaan was deel van die keldergroepie wat daardie jaar vir onder andere Anton Lubowski, Van Zyl Slabbert en Rian Malan (wat toe net sy memoires, My Traitor's Heart, geskryf het) kampus toe genooi het.

Hy was 'n leftie, maar nie 'n rumoerige aktivis soos die res van ons nie. Ek onthou hom vir sy onberispelike maniere en skerp sin vir humour. Stil, maar met onmiskenbare charisma. En slim – soos een van ons gemeenskaplike vriende sê: “slimmer as die hele lot van ons saam"...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.