Wederwoorde, weggooisinne en uitklopreëls

JÁ, MAGTAG

Wederwoorde, weggooisinne en uitklopreëls

Gesprekke het 'n lewe en logika van hul eie, soos drome, skryf DEBORAH STEINMAIR. In gesprekke is daar pouses, struikelings, herhalings, sinne wat nie koers kry nie en dinge wat ongesê bly, maar soos kookkool in die lug hang.

There's never much to say between
The moments of our games and repartee
There's never much to read between
The lines of what we need and what we'll take
There's never much to talk about or say aloud
But say it anyway
– Janis Ian

My vriend Gielie sê wanneer hy met homself debatteer en 'n vraag stel, sê hy soms vir homself: “Kan jy asseblief die vraag herhaal?” net om tyd te wen, soos 'n aspirant-skoonheidskoningin voor 'n paneel beoordelaars.

Soms is jou eie geselskap die onderhoudendste, solank jy nie in die openbaar vir jouself vingerwys, teen jou slaap tik, jou hande in die lug gooi, koorsagtig kopskud of dergelike gebare inspan nie. Dan is dit net 'n babatreetjie tot by trollievrou...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.