Kreatiewe vangnette help kunstenaars oorleef

HUSTLE

Kreatiewe vangnette help kunstenaars oorleef

Grendeltyd het verhoogmense kreatief moes laat dink om die pot aan die kook te hou. MADELEINE BARNARD gesels met sangers wat onderwysers en eiendomsagente is,’n tromspeler wat boetiekkoffie verkoop, ’n pianis wat groente kweek en konfyt maak, en ’n teatertegnikus wat nou versamelstukke op vlooimarkte verkoop. En by Evita se Perron ruik dit na beskuit.

JARE gelede was ek betrokke by die Kunstekaap-teater – destyds die Nico Malan. Daar het ek die verbysterende vindingrykheid van teater-en vermaakmense leer ken en waardeer. Hulle was voortdurend aan die dink en skep aan die volgende projek, die volgende blink idee om die pot aan die kook te hou.

Ek het besef dat verhoogmense een ding baie goed verstaan – jy moet altyd ’n vangnet hê vir as ’n projek deur die mat val, of as die gordyn sak op die laaste optrede van die speelvak of konsertreeks. Jy moet sorg vir ’n side-hustle.

Die bloedbad wat Covid in die vermaaklikheidsbedryf veroorsaak het, is ongekend. Soos ek voelers uitsteek na plaaslike verhoogmense kom die stories deur. ’n Bekroonde aktrise het nie petrolgeld nie en haar woonstel is in die mark. ’n Ander een moes haar kar verkoop. In ’n stemboodskap vertel ’n danser snikkend dat sy aan die einde van die week uit haar blyplek moet trek...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.