Kan ons krieketspan weer boaan die ranglys kom?

SKAKEL IN

Kan ons krieketspan weer boaan die ranglys kom?

PETER BRUCE gesels in hierdie podsending met die krieketskrywer Neil Manthorp oor die huidige stand van die sport in Suid-Afrika. En of daar lig in die tonnel is.

KAN Suid-Afrika se krieketspan, net 10 jaar gelede nommer een in die wêreld, terugkeer uit wat klaarblyklik ’n groot ineenstorting is? Is Temba Bavuma en Dean Elgar, nuwe kapteins van die manne se witbal- en toetsformaatkrieket, goed genoeg om ons weer boaan die ranglys te kry? Kan enigiets aan die administrasies van die spel gedoen word, en het die betrokkenheid van Nathi Mthethwa, minister van sport, kuns en kultuur, dalk meer kwaad as goed gedoen?

In hierdie uitgawe van “Podcasts from the Edge” praat Peter Bruce met die leidende krieketkommentator en -skrywer Neil Manthorp oor sy indrukke van die spel en waar ons staan. As enigiets uit hierdie gesprek na vore sal kom, is dit hoe kardinaal Graeme Smith, Krieket SA se direkteur van krieket en voormalige Proteas-kaptein, vir die toekoms is. Hy is die enigste administrateur wat almal in die wêreld ken, verduidelik Manthorp. Sy kontakte en foonboek is van onskatbare waarde, en hy is in ’n unieke posisie om ons weer in mededinging met die wêreld se topspanne te bring.

* Dié podsending word gepubliseer met vergunning van Business Day (https://www.businesslive.co.za/fm/fm-fox/2021-03-16-podcast-without-graeme-smith-our-cricketing-future-is-bleak/)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.