Chris Nissen: ’n aktivis se energie en ’n pastoor se deernis

MENSEREGTEDAG: 21 MAART

Chris Nissen: ’n aktivis se energie en ’n pastoor se deernis

Die Suid-Afrikaanse Menseregtekommissie se man in beheer van die monitering van tronke, inheemse regte, geestesgesondheid en kleiner oortredings bring die meeste van sy tyd op die grond by die mense deur, skryf CLAIRE KEETON.

DIE menseregtekommissaris Chris Nissen (62) se blinkgepoetste swart skoene is al deurgeloop. Hulle is aan voete wat al byna 'n halfeeu lank die strate vol trap in die stryd vir menseregte – dis geen wonder dat hy so vinnig stap en nie tyd vir middagete het nie. 

Nissen se kalender vir Maart, wat op 'n witbord in sy kantoor in Adderleystraat in die Kaapse middestad geskryf is, is stampvol met reise en vergaderings. “Ek probeer by die plekke uitkom waar die kommissarisse nog nie was nie," sê Nissen, wat sedert die inperking verlede Maart begin het in al nege provinsies was.

“Van dag een af op vlak 5 was ons op die grond," sê Nissen. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.