‘Unbecoming’ ontlok vuige heksegeskater

PADKAART MET RIGTINGWYSERS EN WAARSKUWINGSTEKENS

‘Unbecoming’ ontlok vuige heksegeskater

Joanne Fedler se jongste boek wys ’n gemanikuurde middelvinger vir die patriargie, wat deur die eeue graag vir vroue preek en voorskryf oor hul eie lywe. En dis vol interessante feite, wetenskapbrokkies en teorieë. DEBORAH STEINMAIR vertel.

Het jy al gehoor van Joanne Fedler? Sy het aan Wits regte studeer en daarna aan Yale. Haar eerste boek, The Dreamcloth, is benoem vir die Sunday Times-fiksieprys.

Haar jongste boek, Unbecoming, is een van Penguin se nuwe publikasies, met die lokreël: “There are secrets in the wild country they call midlife.”

Soos die skrywer is die verteller, Jo, in Suid-Afrika gebore en het sy en haar man na Australië geëmigreer. Sy is in haar middel-50's, haar kinders is volwasse, maar woon steeds tuis. Toe hulle klein was, het sy hulle oorlaai met liefde, maar nou het hulle vreemdelinge geword. Haar mening oor moederskap: “You’re caught in another person’s life cycle, their childhood, school years, teen angst and adult decisions. You get to be an extra in someone else’s story ... If you’re not giving up your life for your kids, you’re not doing your job.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.