Oom, laat sak jou vieslike ogies!

‘NEE’ IS ALTYD ‘NEE’

Oom, laat sak jou vieslike ogies!

Die ander dag loop sy met haar hond in die straat en kom agter dat 'n kar stadig agter haar ry, met sy passasiersvenster oop, skryf LINDA VAN TILBURG oor die ongevraagde, opdringerige en by tye lewensgevaarlike aandag wat vroue kry.

EK wonder toe of hy vir rigting wil vra, maar hoor “nice” met so 'n lang stilte en dan “dog”. Ek weet nie of ek erg wantrouig is nie, maar ek meen hy het aanvanklik gedink ek is jonger. Van agter af lyk ek dalk soos 'n jonger vrou of meisie; ek is petite en blond, maar toe hy my van voor af sien, besef hy ek is héélwat ouer.

Ek is  nie soos Bridget Jones wat gewonder het of sy die kommentaar van mans begin mis het toe dit opdroog nie. Om die waarheid te sê, dit is seker een van die enigste voordele van ouer word, die ongevraagde aandag van orige mans wat vinnig afneem. In my jong dae was dit 'n konstante doring in my vlees; die kommentaar het gewissel van “Sjoe, jy is darem te mooi om so slim te wees” tot “Jy is te blond om ernstig opgeneem te word.” Asof haarkleur enigiets daarmee te doen het.

Die eerste ding waarop die ou SAUK aangedring het toe ek in televisienuus begin werk het, was dat ek my hare korter moet sny. Want “voor ek hierdie (lastige) vraag van jou gaan antwoord”, of in die geval van politici gaan ontduik, “kan ek begin om te sê hoe oulik jy vandag lyk”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.