Mia Malan: die kalm, gesaghebbende bron van Covid-inligting

WANINLIGTING KAN TOT IEMAND SE DOOD LEI

Mia Malan: die kalm, gesaghebbende bron van Covid-inligting

Dis amper ongehoord dat wetenskaplikes, dokters en selfs politici jou na 'n joernalis se Twitter-rekening verwys as jy die wetenskap wil verstaan óf wil weet wat die nuus is. Maar met die gesondheidsdepartement se swak kommunikasie en 'n stortvloed waninligting vanuit alle oorde op sosiale media, is dit hoe Mia Malan die gesig geword het van betroubare, beredeneerde inligting oor die Covid-19-pandemie in Suid-Afrika. ADRI KOTZÉ gesels met haar.

SY was so 14 toe Mia Malan mededingend geswem het vir 'n Bellville-klub in Kaapstad. Daardie Desembervakansie moes sy drie keer 'n dag oefen vir opkomende provinsiale kampioenskappe, maar haar ouers wou op die kusdorpie Rooi-Els gaan uitspan.

Net daar het die jong Mia haarself genooi na 'n vriendin se huis in Durbanville. Van daar af het sy met haar rooi dikwielfiets sonder brieke of ratte Bellville toe en terug gery om sesuur soggens, twaalfuur en weer vyfuur smiddae te gaan swem. Elke dag. Toe sy móét Rooi-Els toe vir 'n paar dae oor Kersfees, het sy in die see geoefen. En toe stel sy twee Boland-rekords op.

Ek vra vir Malan op Zoom of dié storie, wat ek jare terug gehoor het, een of ander metafoor is vir haar lewe. Sy lag so hard in die hotelkamer in Kaapstad, waar sy veronderstel is om saam met haar dogter op vakansie te wees, dat die 11-jarige Anna haar oorfone afhaal om te hoor wat aangaan...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.