Die fiets is terug om sy plek in te neem

FIETSRY, DIE STILLE REVOLUSIE

Die fiets is terug om sy plek in te neem

Ons lewe is oor meer as 100 jaar – drie geslagte – in feitlik elke opsig deur die motor oorheers, maar die fiets, wat lank voor die motor mense suksesvol vervoer het, is terug om sy plek in te neem, meen DAWID BOTHA. Dit verg net iemand met ’n visie, soos ’n burgemeester, om die planne deurgevoer te kry. Hierdie artikel het oorspronklik in ons uitgawe van 5 Junie 2020 verskyn.

JA, daar is ’n stille revolusie aan die gang oor die wêreld heen, en al wat jy kan hoor, is die gekraak van fietskettings, en die gesang van voëls wat mense ná jare se stadsgeraas nou weer kan hoor.

Ons lewe is oor meer as 100 jaar – drie geslagte – in feitlike elke opsig deur die motor oorheers, maar die fiets, wat lank voor die motor mense suksesvol vervoer het, is terug om sy plek in te neem. Hy kom terug om ’n balans te herstel wat heeltemal handuit geruk het.

Praat ek van Nederland? Nee, nie nou al nie. Laat Miguel Lores, burgemeester van Pontevedra in Noordwes-Spanje, jou na die venster van sy kantoor neem. “Luister,” sê hy, “al wat jy kan hoor, is mense wat gesels en die voëls!”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.