Bra-vo vir bra-loos!

IS DIT JOU KEUSE?

Bra-vo vir bra-loos!

Net soos die doodsklok ’n eeu gelede vir die korset gelui het, so is dit ná dekades dalk die einde van die draadondersteunde bra, skryf ELSABÉ BRITS. Sy meen dis Covid-19 se skuld dat sy nie meer ’n bra kán dra nie; sy het dit verleer. En toe sy onlangs so hop-en-swaai Spar toe loop, het sy gewonder hoekom voel sy so aardig daaroor.

EK het huilerig my eerste bra gedra – vas oortuig my lekker lewe is vir altyd verby. Dit het gevoel daar is iets waarvoor ek nie gereed was nie wat op my wag. Op 12 het ek nog buite gespeel en geglo die stuk lap kondig die einde van iets aan wat ek nooit weer sal terugkry nie.

’n Diep vrees het my as kind getakel oor hoe groot my borste uiteindelik sou wees. My ma kon geen antwoorde verskaf nie, toe observeer ek maar. My ouma se suster, Ous, het ’n aaneenlopende, reusagtige boesem gehad. Ek het met verskrikking na haar borstrokke, wat sy by ene Madame Dury laat maak het, op die wasgoedlyn gestaar.

Meer so wanneer sy en my ouma tee gedrink het. Dan het Ous haar koppie en piering bo-op haar boesem neergesit, soos op ’n klein tietie-tafeltjie, en daar het dit gerus. Terwyl sy ’n koekie geëet en asemgehaal het, het die koppie en piering ook liggies op en af gedeins...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.