David Attenborough en die hoop in die wanhoop oor ons blou ...

OMGEWINGSAKE

David Attenborough en die hoop in die wanhoop oor ons blou planeet

Dit is soos om 'n alkoholis te wees. Eers moet jy kan erken daar is 'n probleem. En dan kan jy probeer om jouself van die grond af op te tel. Met ons planeet is ons nou op daardie punt. Nog nie heeltemal rock bottom nie, maar bitter vinnig op pad soontoe. Wat ons in die volgende 40 jaar doen, sal bepaal of ons as spesie 'n toekoms het. ANNELIESE BURGESS probeer die hoop in die wanhoop vind, want sy was ook te lank in ontkenning oor die erns van die saak (en 'n mens moet iewers begin).

DIE video (https://www.instagram.com/tv/CG5WGdgHFUb/?utm_medium=copy_link) plop in my inboks. Die boodskap daarby sê: “Ná ons donker gesprek nou die aand ... kyk hierna. Miskien laat dit jou ook 'n bietjie meer hoopvol voel."

Dit kom van 'n vriendin saam met wie ek soggens in die see gaan swem as die getye saamspeel. Ons dra altyd elkeen 'n sak saam – om plastiek op te tel. 

Koeldrankbottels en melkhouers. Ou tandeborsels, stokkielekkerstokkies, koeldrankstrooitjies, bottelproppe (baie), lekkergoedpapiertjies, ou plakkies en weggooipenne. 'n Ou plastiekstoel. Kratte. Skeepsboeie. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.