David Attenborough en die hoop in die wanhoop oor ons blou planeet

OMGEWINGSAKE

David Attenborough en die hoop in die wanhoop oor ons blou planeet

Dit is soos om 'n alkoholis te wees. Eers moet jy kan erken daar is 'n probleem. En dan kan jy probeer om jouself van die grond af op te tel. Met ons planeet is ons nou op daardie punt. Nog nie heeltemal rock bottom nie, maar bitter vinnig op pad soontoe. Wat ons in die volgende 40 jaar doen, sal bepaal of ons as spesie 'n toekoms het. ANNELIESE BURGESS probeer die hoop in die wanhoop vind, want sy was ook te lank in ontkenning oor die erns van die saak (en 'n mens moet iewers begin).

DIE video (https://www.instagram.com/tv/CG5WGdgHFUb/?utm_medium=copy_link) plop in my inboks. Die boodskap daarby sê: “Ná ons donker gesprek nou die aand ... kyk hierna. Miskien laat dit jou ook 'n bietjie meer hoopvol voel."

Dit kom van 'n vriendin saam met wie ek soggens in die see gaan swem as die getye saamspeel. Ons dra altyd elkeen 'n sak saam – om plastiek op te tel. 

Koeldrankbottels en melkhouers. Ou tandeborsels, stokkielekkerstokkies, koeldrankstrooitjies, bottelproppe (baie), lekkergoedpapiertjies, ou plakkies en weggooipenne. 'n Ou plastiekstoel. Kratte. Skeepsboeie. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.