Die dinge waaroor ek wakker lê

TREK UIT DIE KREMETARTE

Die dinge waaroor ek wakker lê

Die meeste van ons dink nooit na oor die impak wat ons aanlyn datagebruik op die planeet het nie. Ek wonder of dieselfde slordige gewoontes vir ons koppe geld. Vergaar ons te veel herinneringe? wonder DEBORAH STEINMAIR.

SOMMIGE van ons is pakrotte. Dit word al hoe moeiliker om klere, boeke, briewe, Kersversierings, kartondose, drasakke, klippe – noem dit maar op – weg te gooi. Ek begin met wit kneukels soos ’n verslaafde smeek en onderhandel: “Miskien kry ek dit later nodig. Dis so ’n mooi boks. My klippe anker my. Ek gaan weer daarin pas.” Gelukkig woon ek saam met Marie Kondo, die uitgooikoningin.

Maar ek weet ek is nie alleen nie. Ek het al huise en woonstelle wat te koop is, gaan besigtig. Dis vreemd om onbekendes se gemeubileerde leefruimte te betree. Meestal kan jy skaars die lyne van die argitektuur bespeur – oral is ou liasseerkabinette, hangkaste, dose waarin grootskerm-TV’s en stofsuiers gekom het, ekstra sitkamerstelle, ou DVD-spelers, hi-fi’s en versaakte gim-apparaat gestapel.

Ek dink altyd aan die Klein Prinsie wat elke dag die babakremetarte op sy planeet met wortel en tak moes uitwis. As jy laat slaplê, word jy verstrengel. As jy jou oë uitvee, kan jy skaars beweeg tussen die stapels koerante, tydskrifte, boeke en skoene...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.