Willem Viljoen, die boeremusiek-fluisteraar: ‘Daai ritme lê in ...

SAKKIE-SAKKIE

Willem Viljoen, die boeremusiek-fluisteraar: ‘Daai ritme lê in ons gene, wit en swart’

Ná 300 aflewerings van die uiters gewilde radioprogram Vastrap is die aanbieder, Willem Viljoen, een van Suid-Afrika se voorste boeremusiek-dissipels. Dit loop in sy gene. Willem is die seun van wyle Ollie Viljoen, boeremusieklegende en bobaas-storieverteller. ANNELIESE BURGESS het met hom gesels oor die oplewing wat boeremusiek op die oomblik ondervind, hoe ritme in ons are sit, en die lekker wors wat hy in Argentinië leer maak het.

ELKE Saterdag om 14:00 stel my (Engelssprekende) pa sy radio op Radio Sonder Grense. Ek het grootgeword met dié een-keer-'n-week-boeremusiekklanke wat uit sy studeerkamer dwarrel. Of in die sitkamer met die radio wat saamgedra word soontoe. Of in die bakkie onder 'n boom in die veld tussen die beeste – iets wat my pa graag doen vir daardie uur. “Dit laat net 'n gevoel oor my kom," het die man wat andersins net swaar klassieke musiek luister, eenkeer vir my verduidelik hoekom hy so verknog is aan die program.

Miskien is dit daardie “gevoel" wat 250,000 ander Suid-Afrikaners elke week na Willem Viljoen se boeremusiekprogram laat luister – dieselfde program wat sy pa, Ollie, die legendariese musikant en baasstorieverteller, voor hom aangebied het. Vastrap kom met 'n lang pedigree: Dit is die derde oudste program op RSG.

Waar kom hy aan sy ensiklopediese kennis van boeremusiek, vra ek terwyl ons koffie koop by die barista-op-'n-bakkie in 'n parkeergebied in Bettysbaai. Die suidooster wáái. Ons gaan soek vir ons 'n beskutte hoekie in die binnehoffie voor Willem se klein boetiekslagtery...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.