Op soek na ’n godin

VERLIEF EN VERLORE

Op soek na ’n godin

’n Mooi vrou kan mense mal maak. Jy lees gereeld van iemand wat mal raak van verliefdgeit. Dis asof dit hulle tref met die krag van ’n groot brander met ’n wit skuimkop wat hulle voete onder hulle uitslaan. En wanneer hulle opstaan, het hulle breinskade, skryf LINZA DE JAGER.

EK het as jong kind verslaaf geraak aan skoonheid. My vroegste herinneringe is aan skoonheid. My ma s’n. Sy was blond (nadat sy haar bruin hare gebleik het). Voeg daarby ’n paar groot blou oë, wangbene en ’n sin vir humor. Dit was asof die gode gelukkig was toe sy gemaak is.

Tóg het sy altyd opgemerk dat sy haar “gesig gaan opsit” wanneer sy haar grimering gaan doen het. Dit was ’n ritueel wat elke dag in die hoofslaapkamer van die droë plaas buite Albertinia afgespeel het.

In daardie kamer het ek ’n ding oor skoonheid gekry. Die boustene van my obsessie was my ma se pêrelpienk lipstiffie, haar grysblou ooggrimering en die blink rooi boksie waarin haar maskara gekom het. Daar was ander elemente ook: ’n soet reuk, ’n sagte lyf, ’n heimwee...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.