Op soek na ’n godin

VERLIEF EN VERLORE

Op soek na ’n godin

’n Mooi vrou kan mense mal maak. Jy lees gereeld van iemand wat mal raak van verliefdgeit. Dis asof dit hulle tref met die krag van ’n groot brander met ’n wit skuimkop wat hulle voete onder hulle uitslaan. En wanneer hulle opstaan, het hulle breinskade, skryf LINZA DE JAGER.

EK het as jong kind verslaaf geraak aan skoonheid. My vroegste herinneringe is aan skoonheid. My ma s’n. Sy was blond (nadat sy haar bruin hare gebleik het). Voeg daarby ’n paar groot blou oë, wangbene en ’n sin vir humor. Dit was asof die gode gelukkig was toe sy gemaak is.

Tóg het sy altyd opgemerk dat sy haar “gesig gaan opsit” wanneer sy haar grimering gaan doen het. Dit was ’n ritueel wat elke dag in die hoofslaapkamer van die droë plaas buite Albertinia afgespeel het.

In daardie kamer het ek ’n ding oor skoonheid gekry. Die boustene van my obsessie was my ma se pêrelpienk lipstiffie, haar grysblou ooggrimering en die blink rooi boksie waarin haar maskara gekom het. Daar was ander elemente ook: ’n soet reuk, ’n sagte lyf, ’n heimwee...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.