×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die man met die baard: Sangoma Sandilands

LEES WEER

Die man met die baard: Sangoma Sandilands

Van Randfontein na Hollywood en terug na Afrikaans: Die akteur, skrywer en dokkiemaker Neil Sandilands het uiteindelik die kans gekry om sy talent as stemkunstenaar, liriekskrywer, komponis en musikant te vertoon op sy debuutalbum. Hy het in Mei verlede jaar met RONEL NEL* gesels.

IN 2006 het Neil Sandilands om een of ander rede in Stellenbosch gewoon, en omdat hy vervoerloos was, het hy besluit om vir hom ’n poegie (bromponie) te gaan koop. Toe hy by die motorfietswinkel in Dorpstraat instap, let ’n plaaslike tannie hom op. Draai toe om na die mense en vriendinne agter haar: “Sien julle! Daar is Bart! Ek het julle gesê hy’s nie dood nie!”

Dit het ’n allemintige stormloop veroorsaak, soveel so dat die eienaar die winkeldeure moes sluit en Neil later skelm by die agterkant van die winkel moes laat uitry op sy nuwe swart ponie, wat hy terstond Black Betty (na die liedjie van Leadbelly) gedoop het.

Die meeste Suid-Afrikaners het Sandilands destyds as Bart in die sepie 7de Laan leer ken. Baie onlangs, tydens ’n podcast met die blogger Joha – van Johaverse, my wêreld, my gat en ander-faam – vra sy hom of hy omgee dat mense hom steeds Bart noem...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.