×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Streep in die sand vir dié palimpses-gesprekke

SOSIALE MEDIA SE OPPE EN AFFE

’n Streep in die sand vir dié palimpses-gesprekke

Haar binnewêreld is minder raserig en talle mense wat sy skaars ken, het uit haar diepgesete drome verdwyn, skryf FLORENCE DE VRIES ses maande nadat sy haar sosialemedia-apps gesluit het. Maar sy erken as sy 10 jaar jonger was, sou haar ervaring van sosiale media waarskynlik drasties anders gewees het.

NOU die dag, vir die eerste keer in meer as twee jaar, sit ek en my man om ons eetkamertafel saam met ’n paar vriende. Ons gesels oor Bitcoin, jazzmusiek en kookkuns. Later gaan draai die gesprek by sosiale media (SM): burner-rekeninge, geplagieerde tweets en Instagram-reëls wat die ware Jakob jou oor sou drag.

Ek luister grotendeels, want ek het ses maande gelede – vir die eerste keer in 10 jaar sedert ek my (enigste) sosialemediaprofiele geskep het – dié apps van my foon verwyder. Deesdae gebruik ek my foon uitsluitlik vir WhatsApp-boodskappe (noodsaaklik vir iemand met ’n kind op skool en ’n ma met spesiale mediese behoeftes) en (sug) oproepe. 

Ek luister fyn na die dinamika van die sosialemediagemeenskap in die lewe van my vriende – almal 10 jaar jonger as ek. Gelukkig weet ek darem nog wie is wie op dié keurige spyskaart:..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X