Dik sop in die stormwind met brood, murg en lepellê

FYNPROE

Dik sop in die stormwind met brood, murg en lepellê

Dis daardie tyd van die jaar wanneer die koue voel of dit in jou beendere intrek. En min dinge verdryf die bibberweer soos ’n bak stomende sop, meen NETTIE PIKEUR.

VERLEDE naweek haal onse Cabo Tormentoso weer sy wildste streke uit, en die Kaap die Goeie Hoop verander in ’n ommesientjie in ’n stormgemors wat die Portugese seevaders 500 jaar gelede al laat skrik het. Ou seemanne in watergrafte bid dat hulle nooit weer om die Stormkaap hoef te seil nie.

Maar ons het die wind en reën op die enigste manier hanteer: Lê lepel en slaap só terwyl die geurige sop in die pot boontjies sag word. Jy kan ’n gedig skryf oor lepel in die bed lê wanneer ’n storm woed.

Mies Pikeur het grootgeword op ’n regte ou koperbed: plank, matras, onderlaken, gestrykte lakens, leeukomberse, vier suiwer katoenslope oor verekussings, en een luukse sybokhaar-wollie. Bo-oor kom die dik blou Indiese katoendeken...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.