BOEKE | Randeiers en onbetroubare vertellers

LEESTYD

BOEKE | Randeiers en onbetroubare vertellers

Dié week het sy, te midde van Wimbledon en winterkuiers, drie boeke oor buitestanders gelees. Soms groepeer die boeke wat na jou hand kom hulself in ’n tema, skryf DEBORAH STEINMAIR.

Individuasieroman met vele fasette

The Second Verse deur Onke Mazibuko

Bokang Damane is ’n skrander kind met kwessies. Sy ma is Sotho, maar hulle woon in Oos-Londen. Die kinders in die skool is dus oorwegend Xhosa. Hy is nog nie inisiasieskool toe nie, want sy pa kon nie die geld bymekaarmaak nie. Sy pa is ’n onvergeetlike karakter, ’n prokureur met sy eie praktyk, ’n blinkstefaans vol sjarme en persoonlikheid, maar met ’n drank- en dobbelprobleem. Hy kom net sporadies huis toe, waar hy uitpass in sy skoene en driestukpak, wat soms vol opgooi is. Hy is ’n opperste diktator wat sy kinders soos slawe hiet en gebied met rooi-omboorde oë. Hy jakker in sjebeens rond en is ’n rokjagter. Sy lankmoedige ma werk haar vingers dun om almal te onderhou. Bokang se skoolgeld by die vername St. Stephens is uitstaande...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.