Boeke | Distopiese Kaapstad, gedwonge selibate, en ’n...

LEESTYD

Boeke | Distopiese Kaapstad, gedwonge selibate, en ’n kleindorpskandaal

In hierdie week se uitgawe van Boeke skryf DEBORAH STEINMAIR oor die nuutste aanbod deur Alistair Mackay, Sharon Bolton en Karen Slaughter, en deel 'n uittreksel uit Tom Dreyer se onweerstaanbaar eksentrieke bundel flitse, Kodachrome.

Distopiese roman soos ’n klap teen die kop

It doesn’t have to be this way deur Alistair Mackay

Dis asof die aanbod van distopiese romans groei in die verwarrende dae waarin ons leef, met die kroonpes (Dominique Botha se woord), oorlog in Oekraïne en ons regering se korrupte onbevoegdheid. Romans oor ’n post-apokaliptiese wêreld moet hul storie ken om kers vas te hou by onder meer Kate Atkinson en Margaret Atwood s’n. By ons was daar Koors deur Deon Meyer (na my mening heeltemal onderskat) en ander. En nou hierdie onweerstaanbare ontploffing van ’n boek oor Kaapstad nadat die planeet se weer ineengestort het, soos Eskom dreig om te doen...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.