Boeke | Die strate van Skotland, bejaarde speurders, ’n...

LEESTYD

Boeke | Die strate van Skotland, bejaarde speurders, ’n pedofiel en ’n reeksmoordenaar

In 'n week wat DEBORAH STEINMAIR net misdaad en noir gelees het, skryf sy oor 'n onvoltooide roman van die Skot wyle William McIlvanney wat deur nog 'n bekroonde skrywer, Ian Rankin, voltooi is – 'n voortreflike huwelik. Daar is ook Richard Osman se boek oor vier ouer mense – hardcore, goddelooslik, vlymskerp – wat koppe bymekaar sit om moordsake op te los, en die noir-debuut van die Franse skrywer Laure van Rensburg, 'n gitswart riller. En moenie die uittreksel misloop uit Cas Wepener se nuwe boek wat in September verskyn nie.

Enige krimileser se droom

The Dark Remains deur William McIlvanney en Ian Rankin

Dié twee name het my laat regop sit. McIlvanny het Skotland se oorspronklike onortodokse speurder, Jack Laidlaw, geskep: ’n vierkantige pennetjie in ’n ronde gaatjie. Rankin se geesteskind is die lakoniese inspekteur Rebus. Wat hulle gemeen het, is die strate en onderbuik van Skotland, belesenheid en ’n kurkdroë humorsin. Al twee skrywers is hoogs bekroond. McIlvanney is in 2015 oorlede en Rankin het dié onvoltooide manuskrip klaargeskryf. Dis ’n voortreflike huwelik, enige krimileser se droom...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.