Die wiel van veroudering die draai, my liewe suster

OM DIE MATRONE AAN JOU KANT TE HÊ

Die wiel van veroudering die draai, my liewe suster

Toe haar suster die matrone op 88 met ’n gebreekte humerus in die hospitaal beland, kla sy oor ‘die hele professie’ wat skynbaar die kluts of plot kwyt is. Toe roep sy maar die kollegas in, vertel ELRENA VAN DER SPUY.

  • 26 Augustus 2022
  • Mense & Kultuur
  • 6 min om te lees
  • artikel 10 van 24
  • Elrena van der Spuy

MY broer sê als lê nog vir my ook voor. Dis nou toe ek goed stoom opgewerk het voor die opwasbak oor die oues rondom my wat al hoe meer skete en pyne het. Kan dit nie uitstaan nie, laat ek van my hoor. Die wiel die draai, maan hy. Wag jy maar. Wat bedoel jy? Die shuffle. Die traagheid om te was. Die broek dra met vuil kolle. Die vurk opsyskuif en met ’n lepel begin eet. Stukkies kos op die bolip agterlaat. Hare in slierte laat hang langs krimpende skedel. Ophou worry oor die bruingevlekte tanne. Die bed vol krummels. Juice mors op pad bed toe en so met die sokkie daarin trap. Strompel oor die hond se kosbak. Kar in eerste rat pad af jaag.

Nee, nie ek nie.

Ons kyk maar. Die tyd sal wel leer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.