Die betekenis van Winnie Madikizela-Mandela

Essay: Madikizela-Mandela as metafoor vir die ANC - en Suid-Afrika

Die betekenis van Winnie Madikizela-Mandela

Die “Moeder van die Nasie” is vereer én verguis. Sy was ʼn vrou van staal, onwrikbaar en onintimideerbaar, maar sy was ook ʼn onbeheersde egoïs en aandadig aan kindermoord, skryf MAX DU PREEZ. Hoe moet ons haar voortgesette kultusstatus verstaan?

EK het seker in my agterkop geweet wie Winnie Mandela was, maar die eerste keer dat sy deel van my ervaringswêreld geword het, was toe ek as ʼn bloedjong verslaggewer oor die Soweto-opstande van 1976 verslag gedoen het. Die polisie het ons verseker Winnie was een van die hoof-opstokers en organiseerders van die jongmense. Die idee dat ’n swart vrou in ’n nederige township-huisie in 1976 so magtig en so gevrees kon wees, het my gefassineer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X