Nou’s dit oorlog in die ANC

Maak vas die sitplekgordels

Nou’s dit oorlog in die ANC

Met net 25 dae oor voor die algemene verkiesing van 8 Mei lyk die ANC meer verskeurd as ooit tevore soos die faksiegevegte in die openbaar na die oppervlak borrel. Die kanse dat die party met die volgende verkiesing nog in een stuk gaan wees, raak al skraler, skryf MAX DU PREEZ.

DIT lyk asof die ANC se sekretaris-generaal, Ace Magashule, nou só kwaai onder druk is dat hy openlik 'n guerrilla-oorlog teen president Cyril Ramaphosa verklaar het. Wil hy soos Simson van ouds uit desperaatheid die pilare om hom plattrek?
Die skerp verdeeldheid tussen die Ramaphosa-ANC en die terugvegbende van die Zuma-era het dié week onder meer rondom Gangster State, Pieter-Louis Myburgh se onthullende boek oor Magashule, gemanifesteer. Luthulihuis het eerste gereageer en in 'n woedende verklaring gesê die boek is deel van 'n goed-beplande “stratcom-veldtog” van karaktermoord teen Magashule...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X